آداب معاشرت
آیا شما هم می خوهید موفق به شناخت آداب رفتاری در مکان های بخوص و مهمانی ها بشوید.
زندگی تشکیل شده از لحظات متفاوتی ست که در برابر هر اتفاق باید بدانید که چه رفتار و کار مناسبی داشته باشید.
امروزه والدین نقش موثر و مهمی را در یاد دادن آداب معاشرت به فرزندان خود ایفا میکنند. در ادامه همراه با سایت مریم مبارکی سعی در یادگیری آداب معاشرت کرده و به نکات ریز و درشت آن میپردازیم.
آداب معاشرت چیست؟
آداب معاشرت مجموعه رفتارهای درستی است که در برخورد به صورت عاقلانه از خود نشان میدهیم. به عبارت دیگر آداب معاشرت، انعکاس تمام رفتارهای ما در روابط اجتماعی و حضور ما در جمعهای مختلف است.
معنی لغوی آداب معاشرت
آداب در معنا لغوی به مجموعهای از قواعد رفتاری گفته میشود که در هر جامعه یا گروه خاص باید رعایت شود. نام دیگر آداب اتیکت میباشد. اگر آداب در یک جامعه رعایت نشود، یک نوع هنجارشکنی یا قانون شنکنی محسوب میشود.
معاشرت نیز در فرهنگ لغت به معنای همنشینی، همصحبتی و دوستی است.
آداب و معاشرت در کنار هم به قوانین و قواعدی گفته میشود که ما در یک موقعیت خاص باید آنها را رعایت کنیم.
اصل های مهم در آداب معاشرت
آداب معاشرت دارای یک سری اصول بسیار مهم است که شما در هر مکانی باید آنها رعایت کنید تا بتوانید یک رفتار عاقلانه و بسیار عالی در انواع موقعیتها داشته باشید. در ادامه به مهمترین اصول آداب معاشرت میپردازیم.
· در جمع بلند صحبت نکنید
وقتی شما در یک جمع بلند صحبت کنید، این موضوع را به دیگران القا میکنید که شما توانایی صحبت کردن به صورت منطقی را ندارید و فقط میخواهید حرف خود را به اثبات نهایی برسانید. این در حالی است که عجز شما را نشان میدهد. در بسیار از مواردی باعث میشود تا اطرافیان گمان کنند که شما دچار استرس هستید.
· دشنام و ناسزاگویی ممنوع
استفاده از دشنام و ناسزاگویی نشان دهنده آن است که شما نمیتوانید عقاید و باورهای خود را با استفاده از لغتهای بسیار مناسب و درست بیان کنید و شما متوسل به بیان دشنام یا ناسزاگویی میشوید.
· مودب باشید
اگر حتی کسی با شما دشمن است، با او به صورت درست و مودبانه رفتار کنید. شما هر چه قدر مودبانه با آن برخورد کنید، از برتری بیشتری نسبت به او پیدا کرده و این موضوع را به او اثبات خواهید کرد. با این کار شما منزلت خود را پایین نمیآورید.
· ظاهری تمیز و آراسته داشته باشید
در هنگام حضور در جمع و ارتباط با دیگران ظاهری مرتب و آراسته داشته باشید. شما میتوانید از عطرهای مناسب و ملایم استفاده کنید. نکته دیگر این است که شما نباید لباس های بسیار رسمی در جمع دوستانه استفاده کنید. بلکه شما با توجه به جمع و مراسمی که میروید انتخاب میکنید که چه نوع لباسی را بر تن کنید برای مثال آقایان در مراسمهای رسمی باید از کت و شلوار به رنگ سیاه با سفید استفاده کنند و در مقابل خانمها بهتر است از لباس های بلند همراه با یک کفش پاشنه دار مناسب استفاده کنند.
یکی دیگر از نکتههای مهم این است که شما قبل از آنکه از محل خانه خود خارج شوید، سعی کنید که ظاهر خود را کاملا مرتب و آراسته کنید.
· خوش ژست باشید
همیشه در هنگام جمع کمرتان را صاف نگه دارید و نگاه خود همیشه به صورت مستقیم باشد. این کار باعث میشود تا شما از اعتماد به نفس بالایی برخوردار شوید.
· متکی بر خود باشید
شما نباید کارهایی که انجام میدهید بر اساس علایق آنها و در نتیجه باعث خوشایند بودن آنها باشد. شما باید در برخورد با دیگران برای خود حد و اندازهای مشخص داشته و اجازه ندهید که دیگران به حریم شخصی شما وارد شوند. این کار باعث میشود تا افراد شما را یک فرد خاص دیده و برای شما احترام بیشتری قائل شوند.
انواع آداب معاشرت
در مجموع و بعد از بیان مهمترین اصلها در آداب معاشرت، باید بدانیم که شامل چه موضوعات مختلفی هستند. در ادامه به آن ها میپردازیم.
ü آداب معاشرت در نخستین برخورد
اگر شما برای اولین بار کسی را میبینید و با او برخورد دارید باید سلام و احوال پرسی بسیار مناسبی داشته باشید. برای مثال وقتی کسی را میبینید در دیدار اول لبخند بزنید. هیچگاه در هنگام دست دادن به مدت طولانی دست او را نگیرید. در ادامه به چشمان طرف مقابل نگاه کنید و برای معرفی خود یک جمله کامل اما کوتاه را انتخاب کرده و بیان کنید.
ü آداب معاشرت در مهمانی
در مهمانیها بهتر است که برخی از آداب را بدانیم تا افرادی که کنار ما هستند بسیار خوشحال باشند. برای مثال یکی از آداب معاشرتها در مهمانی این است که در هنگام گفتوگو با فردی، اطراف را نگاه نکنیم یا در هنگام صحبت کسی گاهی وقتها سرمان را تکان دهیم که به نشانه تایید حرفها یا نشان دادن این است که به او گوش میدهیم.
ü آداب معاشرت در غذا خوردن
در هنگام غذاخوردن باید بدانیم که فقط ما نیستیم. پس باید حواسمان به افراد دیگر نیز باشد برای مثال در هنگام غذا خوردن سر و صدا ایجاد نکرده و یه صورت کاملا تمییز غذا بخوریم. از برخی رفتارها که باعث ناراحت و اذیت شدن دیگران میشود جلوگیری کنیم. نکته مهم این است که باید بدانیم نحوه غذا خوردن شما خیلی میتواند در جذابیت شما تاثیر گذار باشد یا برعکس.
ü آداب معاشرت در ازدواج
آداب مربوط به این دسته از خواستگاری تا بعد از آن یعنی زندگی زوجین در خانه ادامه دارد. در انواع و اقسام مراسمها آداب معاشرت هر کدام از خانوادههای طرفین را میتوان فهمید.
رفتار های نادرست در آداب معاشرت
همانطور که در بالا و در معنی آداب معاشرت بیان کردیم، آداب معاشرت رفتاری است که در مقابل دیگران انجام میدهیم. در ادامه به برخی از رفتارهایی نادرست و مرسوم در جامعههای مختلف میپردازیم.
· صحبت کردن با نیش و کنایه
· خندیدن با صدای بسیار بالا
· دخالت در زندگی دیگران
· داشتن ظاهری نامناسب
· صحبت کردن در بین صحبتهای افراد
· حرف زدن در هنگام غذا خوردن
نکته مهم این است که رفتارهای بالا برخی از رفتارهای نادرست هستند.
سخن پایانی
ما در سایت مریم مبارکی سعی کردیم تا آداب معاشرت و انواع و اقسام آن ها را برای شما بیان کنیم تا شما بتوانید در موقعیتهای مختلف رفتاری درست و عالی داشته باشید تا بتوانید ارزش خود را حفظ کرده یا حتی آن را افزایش دهید. از این که همراه با سایت مریم مبارکی بودید، بسیار سپاسگزاریم.
منبع : maryammobaraki.com